Sivut

tiistai 14. maaliskuuta 2017

Vege curry




Olen niin rakastunut nyhtökauraan, siitä saadaan vaikka millaisia ruokia. Tämän hetken melkein lemppari on vege curry Hs ohjeella.  Muuten HS on usein todella hyviä ohjeita, niitä aina torstaisin otan talteen. Useat lemppari ruokani ovat Hesarista.

Tämä aivan ihana vege curry on Indonesiasta. Indonesiassa se tehdään naudanlihalla, mutta tämä vege versio mukailee Hs ohjetta, jossa käytetään härkkistä tai nyhtökauraa. Tämän ihan ruuan valmistukseen menee vain noin 45min, joten sinun ei tarvitsee uhrata koko päivää tämän herkun valmistukseen.


Resepti 2-3 (Annos on suuri joten siitä riittää 4, jos teet tuplana siitä riittää moneksi kertaa)
Mausteseos:
4 pientä salottisipulia
4 valkosipulin kynttä
3 punaista chiliä
2rkl raastettua inkivääriä
2rkl sitruunaruohotahnaa
2rkl rypsiöljyä
1tl jauhettua kurkumaa
1/4tl mustapippuria

Pataan:
1tlk kookosmaitoa
1rkl soijakastiketta
250g nyhtökauraa tai härkkistä
4kaffirlimetinlehteä
2rkl fariinisokeria
1tl suolaa

Päälle:
limeä
korjanteria

Tarjoillaan keitetyn riisin kanssa!



Tee näin:         
1. Valmista ensin mausteseos. Kuori ja puolita salottisipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Poista chileistä kanta. Halutessasi voit poistaa chileistä siemenet, jolloin maku on paljon miedompi.

2. Kuori ja raasta inkivääri terällä jolla saa pientä.

 3.Mittaa kaikki mausteseoksen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi. (Kotona meillä on käytetty smoothiekonetta.

4. Siirrä seos pinnoitettuun kattilaan tai pataan. Kuumenna liedellä mausteseos koko ajan sekoittaen 2–3 minuuttia.

5. Lisää kookosmaito, soijakastike, nyhtökaura tai härkkis, sekä kaffirlimetinlehdet, suola ja fariinisokeri

6. Kuumenna kiehuvaksi ja anna ruuan hautua hiljaa kiehuen kannen alla  n.30 min ajan, välillä sekoitellen. Keitä sillä välin riisi.

7. Tarjoa curry keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Purista annosten päälle limettimehua ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti