Olen niin
rakastunut nyhtökauraan, siitä saadaan vaikka millaisia ruokia. Tämän hetken
melkein lemppari on vege curry Hs ohjeella. Muuten HS on usein todella
hyviä ohjeita, niitä aina torstaisin otan talteen. Useat lemppari ruokani ovat
Hesarista.
Tämä aivan ihana vege curry on Indonesiasta. Indonesiassa se tehdään
naudanlihalla, mutta tämä vege versio mukailee Hs ohjetta, jossa käytetään
härkkistä tai nyhtökauraa. Tämän ihan ruuan valmistukseen menee vain noin
45min, joten sinun ei tarvitsee uhrata koko päivää tämän herkun valmistukseen.
Resepti 2-3 (Annos on suuri joten siitä riittää 4, jos teet tuplana siitä riittää
moneksi kertaa)
Mausteseos:
4 pientä
salottisipulia
4
valkosipulin kynttä
3 punaista
chiliä
2rkl
raastettua inkivääriä
2rkl sitruunaruohotahnaa
2rkl
rypsiöljyä
1tl
jauhettua kurkumaa
1/4tl
mustapippuria
Pataan:
1tlk
kookosmaitoa
1rkl
soijakastiketta
250g
nyhtökauraa tai härkkistä
4kaffirlimetinlehteä
2rkl
fariinisokeria
1tl suolaa
Päälle:
limeä
korjanteria
Tee näin:
1. Valmista ensin mausteseos. Kuori ja puolita salottisipulit.
Kuori valkosipulinkynnet. Poista chileistä kanta. Halutessasi
voit poistaa chileistä siemenet, jolloin maku on paljon miedompi.
2. Kuori ja raasta inkivääri terällä jolla saa pientä.
3.Mittaa kaikki mausteseoksen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi. (Kotona meillä on käytetty smoothiekonetta.
4. Siirrä seos pinnoitettuun kattilaan tai pataan. Kuumenna liedellä mausteseos koko ajan sekoittaen 2–3 minuuttia.
5. Lisää kookosmaito, soijakastike, nyhtökaura tai härkkis, sekä kaffirlimetinlehdet, suola ja fariinisokeri
6. Kuumenna kiehuvaksi ja anna ruuan hautua hiljaa kiehuen kannen alla n.30 min ajan, välillä sekoitellen. Keitä sillä välin riisi.
7. Tarjoa curry keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Purista annosten päälle limettimehua ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria.
2. Kuori ja raasta inkivääri terällä jolla saa pientä.
3.Mittaa kaikki mausteseoksen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi. (Kotona meillä on käytetty smoothiekonetta.
4. Siirrä seos pinnoitettuun kattilaan tai pataan. Kuumenna liedellä mausteseos koko ajan sekoittaen 2–3 minuuttia.
5. Lisää kookosmaito, soijakastike, nyhtökaura tai härkkis, sekä kaffirlimetinlehdet, suola ja fariinisokeri
6. Kuumenna kiehuvaksi ja anna ruuan hautua hiljaa kiehuen kannen alla n.30 min ajan, välillä sekoitellen. Keitä sillä välin riisi.
7. Tarjoa curry keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Purista annosten päälle limettimehua ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti