Sivut

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Jotain hyvää viikonloppuun


Yksi pitkäaikainen lempiherkku on kolmen suklaan brownie. Aina välillä on kiva herkutella jollain itse tehdyllä ja kaikkihan rakastaa suklaata.  No ainakin minä RAKASTAN. Pelkkä ajatuskin browniesta saa veden kielelle. Vielä vähän jotain raikasta sorpettia kylkeen ja se on siinä. Sitä ei edes tarvitse syödä paljoa, kun se on niin tuhtia. Se ei ole mikään kevyt jälkiruoka raskaan ruuan jälkeen. Tämä Brownie ohje on minun ehdoton suosikkini ja se mukailee Fazerin ohjetta. Tämä on niin helppo ohje, että aloittelialtakin onnistuu.





Tarvitset:

200g Fazer vaaleaa leivontasuklaata

100g Fazer Valkoista leivontasuklaata

100g Fazer Premium 70% leivontasuklaata

200g voita tai leivonta margariinia

3kpl luomu kananmunia

3dl sokeria

1,5dl vehnäjauhoja

1dl Fazer Cacao-kaakaojauhetta


suklaavoiseos jäähtymässä.

toimi näin:

1.      Paloittele suklaat. Pidä suklaat erillään toisistaan.

2.      Vuoraa kulmikas, halkaisijaltaan 20cm:n vuoka leivinpaperilla.

3.      Sulata paloiteltu vaalea suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita kunnes seos on tasaista.                    

4.      Sekoita keskenään jauhot ja kaakaojauhe.

5.      Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

6.      Kaada hieman jäähtynyt suklaavoiseos munavaahdon sekaan. Kääntele varovaisesti sekaisin. Yritä sekoittaa mahdollisimman vähän.

7.      Siivilöi jauhot suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita taas mahdollisimman vähän.

8.      Kääntele lopuksi varoen sekaan paloitellut (Premium ja valkoinen) suklaat

9.      Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 30min.

10.   Anna kakun jäähtyä vuoassa kokonaan ja kumoa pöydälle. Leikkaa kakku ensin neljään osaan. Leikka sitten nämä vielä neljäksi ruuduksi. Leikkaa nämä vielä lopuksi nämä ruudut vielä poikittain kolmioiksi.

Tällä kertaa ei tullut ihan niin kuvauksellista!

Oma tapa:

-Jaan taikinan annoskulhoihin ja paistan sen niissä. HUOMIO että paisto aika on silloin paljon lyhyempi.

-En anna paljoa jäähtyä jolloin suklaa yllätykset ovat vielä sulaa.

-Kaadan itse ensin puolet taikinasta laita suklaapalat ja kaada loput taikinasta. En siis yleinsä sotke suklaapaloja taikinaan.

Vinkit:

- Sisältä hieman kosteat ja pinnalta rapeat leivokset muuttuvat vieläkin paremmiksi, kun tarjoilet ne sorpetin kanssa. Kesällä voit tarjota tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa. Voit toki myös tarjoilla kermavaahdon kanssa.

- Brownie-leivokset säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa jopa viikon.



VARO ettet yli kypsennä leivonnaista!!!

Hyvää sunnuntaita, nauttikaa alkavasta viikosta ja keväästä. Iltapäivällä postausta hiuksistani, lemppari tuotteista ja kevät/kesä hius ideoita. Tämä piti postata eilen, mutta vietin siskon kanssa tyttöjen iltaa ja tämän postaaminen kokonaan unohtui.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti