Sivut

maanantai 17. heinäkuuta 2017

Kreetan matka part 1

Tässä ensimmäisessä osassa voisin kertoa vähän mitä tehtiin ja nähtiin. Olin siis kaksi viikkoa kesäkuun alussa Kreetalla Plataniaksessa perheeni kanssa. Oli aivan mahtava sää. Meillä kävi sään kanssa tuuri, sillä tällä hetkellä siellä saattaa päivän lämpötila kohota yli 40'C. Ei siellä kyllä silloinkaan ollut kylmä 28-32'C. Varasimme lomamme Tuin kautta, kun matkailumessuilla olimme suunittelemassa kesän ulkomaanmatkaa.



Olimme monena päivänä altaalla ja kävelemässä rannalla tai kukkuloilla, niistä ei ole paljoa kerrottavaa. Ensimmäisenä päivänä me tutustuimme lähimaastoon ja makailtiin altaalla. Kynnetkin kävimme laittamassa jo alkulomasta ja jalat syöttämässä kaloille.


Toisena päivänä menimme bussilla Haniaan. Matka kesti n. 20min ja maksoi 2.2€. Kävimme kaksi kertaa  Haniassa. Ensimmäisellä kerralla menimme Hanian Venetsialaiseen satamaan kiertelemään ja kuvaamaan. Toisen kerran menimme Haniaan vasta kaksi päivää ennen lähtöä, silloin shoppailtiin. Kaupoista ja hankinnoistani kirjoitan oman postauksen. Vinkki: ei kannata syödä sataman ravintoloissa (näköala maksaa huomattavasti), kannattaa siis syödä satamaa edeltävillä kaduilla.



Meillä oli auto vuokrassa kolme päivää. Ei ollut kallista sillä kolmas päivä oli ilmainen. Auto päivien ei tarvinnut olla peräkkäisiä, joten jaoimme ne kahteen osaan. Autolla kävimme Knossoksen palatsissa, Elafonissa rannalla, pienessä kalastajakylässä, salaisella rannalla, luostarin viinitilalla ja vesipuistossa.

Knosokselle ajoi Plataniaksesta noin 2,5h. Matka oli suurimmaksi osaksi valtatietä. Nopeusrajoitusten kanssa kannattaa olla tarkka. Montaa vuohtakaan ei ollut tiellä;D
Knosssos on pronssikauden argeologinen kohde, joka oli minolaisen kulttuurin keskus.
Knossoksesta saa paljon irti ilman opastustakin (Kaikesta löytyy kylttejä teksteineen), oppaiden englantia oli aina välillä vaikea ymmärtää.

Samalla retkellä kävimme Kreetan ainoalla järvellä, "käärmerannalla". Onneksi ei törmätty käärmeisiin, mutta törmäsimme moneen vesikilpikonnaan. Järvellä pääsimme polkuveneilemään.





Elafonissi, tämä ihana ranta, joka tunnetaan sen vaaleanpunaiseen taittavasta hiekasta. No hiekka ei oikein ollut vaaleanpunaista, mutta ranta oli kerrassaan upea. Matka sinne ei ollut yhtä pitkä kuin Knossokselle, mutta reitti sinne oli pääosin vuoristoa ja mutkaisia teitä.

Samalla reissulla kävimme pienessä kalastajakylässä lounaalla. Ruoka oli kerrassaan taivaallista, Samana aamuna kalastettua kalaa. Saimme siis neljä kokonaista kalaa jaettavaksi.






Viimeisenä autopäivänä kävimme Hanian lentokentän lähellä olevalla "salatulla rannalla". Ranta on todellakin käymisen arvoinen, mutta sinne pääsy on joillekkin ehkä hiaman tuskaisaa. Suosittelen laskeutumaan rannalle esim. lenkkareissa. Älä ainakaan laita fliploppeja. Rannalla olon jälkeen kävimme ostamassa luostarista viiniä, jonka jälkeen päivä jatkui vesipuistossa. Vesipuistosta ei valitettavasti ole kuvia näyttää.






Kävimme kävelemässä Samarian rotkon. Kävelymatka oli 16km ja aikaa siihen meni 5 tuntia ja 40 minuuttia. Pidimme muutaman pienen tauon ja muuten juomataukoja.  Maasto on aika vaikeaa ja on pienien jokien ylityksiä.






Kävimme myös yhtenä aamuna ratsastamassa rannalla ja uimassa hevosten kanssa. Uiminen hevosen kanssa pienessä aallokossa oli mahtavaa. Ratsastus olikin yksi minun lempi asioista matkallamme. Tässä linkki tallin sivuille. Tallin omistaa Belgialainen nainen ja 3/4 siellä työskentelevistä tytöistä on suomalaisia.





Kuvia keräsin koko perheen arkistoista , joka on osa syynä siihen että tämän kanssa on kestänyt niin kauan. Lisäksi itse blogi ei ollut yhteistyöhaluinen ja  minun One Drivellä oli hetken jakautunut persoona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti